www.massage-dimension.nl [ home ] [ tarieven ] [ intakeformulier ] [ contact ]Geregistreerd bij:

Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten


Inloggen
Dorn Therapie


De Dorntherapie Komt uit Duistland. In tegenstelling tot "kraken" is de Dorntherapie een milde therapie.  Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt.  Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.

Bekkenscheefstand

De boodschap van de Dornmethode is eigenlijk heel eenvoudig en kan ook zonder medische voorkennis begrepen worden. De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.  Bijna van iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen.

De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef. Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heligbeenverschuivingen en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm-en blaasproblemen en nekklachten.

 

Meestal krijg je dan te horen: je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen.

Echter dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dornmethode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.

Copyright 2010 Massagepraktijk Dimension | Webdesign & Hosting door: Newtronics ICT